O8-1-DSOV O8-1 24-09-2021

2-2 Gewonnen!
Op 25 september moest het vriendenteam RCH 08-1 tegen DSOV 08-1. DSVO staat voor Door Sport Ontspanning Vijfhuizen. Een club, opgericht in 1932. Een leuke club onder de rook van Heemstede (Haarlem) met goed ontvangst en veel aandacht voor de scheidsrechters. Want we begonnen gelijk met een applaus voor de scheidsrechter. Het bleek de dag van de scheidsrechters te zijn, aldus DSOV.

We begonnen de wedstrijd met maar liefst 2 wissels. Nieuwkomer en blijvertje Mathieu deed voor het eerst mee. Zijn zwemlessen zitten er bijna op en kan dus binnenkort vaker mee doen. Mathieu is tweebenig dus dat kan nog goed van pas komen. Ook zijn keeper skills zijn om over naar huis te schrijven, zo liet hij al gelijk zien tijdens de wedstrijd. Met Ben en Sergei hebben we nu potentieel 3 goeie keepers, maar, zoals in het vorige verslag te lezen viel, niemand wil keepen. Dus een vaste keeper zit er voorlopig nog niet in. Zorgen voor later….

Aanvallen zat het deze wedstrijd allemaal wederom wel snor. Marley, Sergei en Kagan wisten het doel vaak te vinden, helaas troffen ze vaak een sterke keeper of verdedigende linie (groepje kinderen voor de goal) aan waardoor de bal vaak gestuit werd. Het lukt Marley gelukkig om de bal mooi naast de keeper te spelen en dat zorgde voor de 0-1. Iedereen blij, zelfs de bank rende het veld in. Niet lang daarna wist gelukkig ook Kagan te scoren. We zaten op rozen, dachten we. In de tweede helft (of was het in de eerste helft?) keerde het helaas om. DSVO begon aanvallend iets terug te doen en scoorde al snel 1-2 en daarna 2-2.  Na deze gelijke stand volgde een lange periode met leuk en attractief voetbal met kansen over en weer. Maar de stand veranderde niet meer.  Ondanks vele pogingen van Sergei en Kagan om het winnende goal te scoren.

Na een serie penalty’s gevolgd door een korte evaluatie van het spel vonden we anoniem dat we 2-2 gewonnen hadden. We hadden immers na de 2-2 de penalty serie glansrijk gewonnen. En zo gingen we alsnog met de overwinning naar huis. Kinderlogica, maar de coach kon er mee leven. Coach ziet stijgende lijn in de ontwikkeling van het team en de prestaties. En de pret? Dat zit wel goed.

Zijn er dan helemaal geen zorgen? Jawel, binnenkort start ook Schots/Frysk international Alistair met voetballen. Dan heeft coach 3 wissels langs de lijn.

Uw nederige coach Maarten Georgius, RCH 08-1

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten