Nieuwe RCH O23: “We zijn begonnen!”

2 weken geleden zijn we begonnen met trainen en afgelopen zaterdag speelden we een oefenwedstrijd tegen RKVV Velsen.

RCH O23 is totaal veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Een andere trainer, RCH jeugdspelers die vorig seizoen in de O17, O18 of O19 speelden, enkele nieuwe leden en een oude bekende die is teruggekeerd op RCH.

Het was gezellig rond het veld, schitterend weer natuurlijk en er was flink wat publiek naar deze eerste wedstrijd gekomen. Enkele nieuwe gezichten maar ook veel bekenden die elkaar na de zomerstop weer tegenkwamen.

Voor veel van de jeugdspelers was deze oefenwedstrijd  hun eerste wedstrijd in het “senioren voetbal’.  Minder speels en frivool dan het jeugdvoetbal en meer fysieke duels kortom het vraagt een andere instelling.

RCH was in eerst instantie de betere partij. Met het gelijkspel , 4 – 4  , deed het team zichzelf tekort, daar zijn al de spelers zich terdege van bewust en het was te merken bij de nazit in de kantine. Na enkele bemoedigende woorden van de voorzitter en technische commissie, drankjes en eten werd het gelukkig toch gezellig. Maar komende tijd zullen er ongetwijfeld veel momenten van deze wedstrijd worden besproken tijdens de trainingen.

Na de wedstrijd was er een borrel en BBQ voor spelers en ouders om het seizoen te openen, om elkaar te leren kennen en gewoon voor de gezelligheid. Na afloop is een groot deel van de spelers begeleiding en ouders richting stad, Haarlem Jazz, gegaan.

We hopen dat er bij de komende wedstrijden minimaal zo veel maar hopelijk nog meer toeschouwers aanwezig zullen zijn. Laten we er met zijn allen een sportief  succesvol maar ook gezellig seizoen van maken!

Hans Paul Braun

(Meer foto’s, later, op RCH Facebook)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten