O10-1-VEW O10-1 (09-09-2023)

Een nieuw seizoen

We begonnen het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen de 09. Een fanatieke wedstrijd met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Onze sterspeler Kagan zou voor de laatste keer met ons meespelen. Hij maakt dit seizoen namelijk een transfer naar een hoger team. We zullen hem erg missen, gelukkig blijft hij behouden voor de club.

We hoefden niet lang te treuren over het verlies van onze sterspeler. Want nog geen week later diende Humaid zich aan. Een talentvolle voetballer met een passie voor de sport. Een welkome aanvaller voor het team.

Voor de eerste competitiewedstrijd kregen we onze buren VEW op bezoek. Een leuk team met meisjes en jongens in een team. Altijd leuk om te zien als dat samen goed voetbalt. En voetballen dat konden ze. Al snel scoorden zij het eerste goal door wat onwennigheid bij onze jongens.

Het leek of onze jongens dit moment even nodig hadden. Hierna ging de overdrive aan en begon het aanvallende voetbal. Met Humaid en Razoul als drijvende krachten. Dit internationale duo (bij elkaar spreken ze 5 talen) gaat dit seizoen veel moois brengen is de verwachting.

De eerste goal van RCH volgde dan ook snel. Ben wist de bal met zijn torso de goal in te werken na een hoge voorzet van ik meen Razoul. Ook de volgende goal van RCH liet niet lang op zicht wachten. Goaltjesdief Mathieu wist de 2-1 erin te prikken. En zo ging dat scoren nog een tijdje door. VEW deed hier en daar nog wel wat terug maar het offensief van RCH was domweg te sterk.

Want naast de bovengenoemde spitsen hebben we ook nog de flair van Marley. Een mooi subtiel afstandsschot rolde zo in de verre hoek. Keeper kansloos. Inmiddels was het al 6-2 geloof ik. Moritz, Rawad en keeper Taeke hielden de deur redelijk op het slot achterin zodat de eindstand 8-3 was.

Naast al deze goals was het ook mooi om te zien hoe de jongens samen speelden. Elkaar opzoeken elkaar aanspelen zodat er combinaties ontstaan, ook dit gaat steeds beter. Hopelijk krijgen ze dit jaar tijdens de trainingen hier ook meer oefeningen in. Er valt nog zo veel te leren!

Samenvattend een erg fijn begin van het nieuwe seizoen waardoor we de narigheid van het begin snel kunnen vergeten. Volgende week uit tegen HBC. We hebben er nu al zin in.

Maarten Georgius coach RCH 010

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten