Zaterdag 16 maart de topper tegen DIO, de andere nummer 1.

Een gelijkspel zou voldoende zijn, aangezien RCH een beter doelsaldo heeft.

De jongens waren redelijk gespannen voor deze wedstrijd, het kampioenschap stond namelijk op het spel.

Om 09.00 de aftrap. Beide ploegen zaten er direct fel op, maar RCH kwam met een klein beetje geluk, eigen doelpunt uit een corner, al snel op voorsprong. DiIO had 2 hele gevaarlijke spelers in het team die regelmatig voor het doel van RCH verschenen, maar de bal ging er gelukkig niet in.

RCH had ook zijn kansjes en uiteindelijk wisten zij er een 2e in te prikken: 2-0 voorsprong. Lekker comfortabel zou je denken, maar dat is nooit het geval in dit soort wedstrijden. Bij een hele snelle uitval van DIO wist uiteindelijk ook DIO er 1 te maken , waardoor de ruststand 2-1 was.

Na de bespreking in de kleedkamer, begon RCH aan de 2e helft  Ze wisten meer druk te zetten op de helft van DIO en dit resulteerde uiteindelijk in 2 goals, 4-1 voorsprong. Vasthouden zou je denken, niets aan de hand, rustig uitspelen.  DIO speelde alles of niets en ging vol in de aanval. RCH kwam onder druk te staan en je zag het aankomen. 5 minuten voor tijd wist DIO nog terug te komen op 4-3.

De laatste 5 minuten waren heel spannend, DIO kreeg wel zijn kansjes maar de bal ging er gelukkig niet in. Na het laatste fluitsignaal kwam de ontlading. De jongens waren kampioen en dik verdiend. In al die 6 wedstrijden heeft RCH toch het beste voetbal laten zien.

De champagne werd geopend en de beker in ontvangst genomen. Jeroen trakteerde de jongens nog op een lekker drankje en hapje in de kantine.

TOP prestatie geleverd mannen. Nu (waarschijnlijk) in de 1e klasse. Zal een stuk pittiger worden, maar zijn mooie leermomenten.