Oranjefestival smaakt naar meer

Voetbalplezier staat iedere keer voorop bij een Open Dag van RCH, dit keer onder de noemer Oranjefestival. Ongeveer 30 kinderen hadden gereageerd op de uitnodiging van RCH om, onder leiding van Trainer Aziz (met assistenten), leuke voetbaldingen te doen op woensdag 20 april.

Met en zonder bal waren er wat spelletjes uitgezet en als eerste hoort daar natuurlijk wel de warming-up bij. Slalommen, springen, sprinten, het hoort er allemaal bij om de spieren klaar te maken voor er balcontact is.

Tuurlijk, partijtje is leuk, maar om een goede partij voetbal te kunnen spelen zijn er toch wel wat balvaardigheden nodig. Dribbelen, bal aan de voet, slalom, goed kunnen trappen, het is allemaal niet even gemakkelijk. Een bal goed kunnen raken voor een pass of om een doelpunt te maken is best nog wel een dingetje.

Aan de hand van de baloefeningen wordt dat bijgebracht. Daarbij heeft het ene kind sneller dat gevoel dan een ander, maar het idee dat je voetbal leuk vindt om te doen geeft al een extra stimulans om het voetbalspelletje te leren.

Dan is zo’n Open Dag bij RCH een uitstekende mogelijkheid om dat te doen.

Nog mooier is het feit dat RCH dat nog drie woensdagen gaat doen.

Zet dus in de agenda: woensdag 27 april (Koningsdag) en de woensdagen 11 en 18 mei. De trainer start om 14.00 uur en dan is het 1,5 uur niet alleen lol maken, maar ook nog eens lekker voetballen. Ben je tussen 6 en 10 jaar, meisje of jongen “Kom mee doen!!”

En ja, er wordt geëindigd met een partijtje.

Harry (ook de foto’s, meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina “RCH Jeugd”

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten