RCH 1-UNO 1 (23-03-2024)

RCH levert een prima eerste helft af en droogt vv UNO met 5-1 af
Tekst Eric van Westerloo (Heemsteder 27-03-2024)

Op 4 november 2023 speelde RCH uit tegen vv UNO. De Racing werd overklast en ging met 7-2 ten onder. Hoe anders was het afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen vv UNO. In de eerste helft speelde RCH een uitstekende wedstrijd en hield UNO ver van hun eigen doelgebied af. Met vloeiende combinaties en een flinke dosis inzet was het middenveld instaat om grip te houden op de wedstrijd en de voorwaartsen keer op keer in stelling te brengen. Binnen tien minuten bracht dat al succes. Met enig geluk, een verdediger van UNO verslikte zich in de bal,  gaf Tim Braun kans de 1-0 te noteren. Van UNO kon je meer en

beter verwachten gezien de stand op de ranglijst. Helaas voor hen zat dat er zondag niet in. RCH had UNO stevig bij de strot en liet tot de rust niet meer los. UNO had geen enkel verweer tegen het frivole aanvalsspel van de Heemstedenaren. Braun joeg ook de twee binnen gevolgd door een derde treffer van Jesse van der Meer. Fraaie kansen werden om zeep geholpen of afgekeurd wegen buitenspel. Met de rust had de stand wel twee of drie doelpunten hoger kunnen uitvallen als RCH iets zorgvuldiger te werk was gegaan.

Na de rust herpakte UNO zich enigszins en werd de zwakke plek van RCH zichtbaar. UNO bracht verse spelers binnen de lijnen, spelers die wat meer lijn brachten in het spel. RCH deed hetzelfde maar de selectie is niet breed genoeg met volwaardige vervangers. De ingebrachte spelers werkten hard, maar mistte de klasse van de spelers die zij vervingen. Coach Noorman herkende dat, maar is zo sportief om ook de bankzitters te belonen met speelminuten. De stand was intussen door Jesse naar 4-0 getild door na een rebound via de keeper de bal in een leeg doel te schuiven. Het grote wisselen kon beginnen. Ondanks een overwicht van UNO kon RCH zelfs de 5-0 bijschrijven en de laatste 20 minuten rustig uitspelen. vv UNO kreeg nog wat kansen en corners maar was slecht één maal instaat te scoren, waarmee de stand op een meer dan verdiende 5-1 werd bepaald.

RCH klimt week na week een plaatsje op de ranglijst. Vanaf een troosteloze onderste plaats is de ploeg van coach Hernan Noorman inmiddels naar de tiende plaats geklommen. Vijf punten minder dan vv UNO dat vierde staat. Voetballend zoals RCH zondag deed maken ze het iedere ploeg lastig en  stijgen zij ongetwijfeld nog verder op de ranglijst.

Foto’s Harry Opheikens (Ook op de Facebookpagina RCH-Voetbal)