RCH O13-1-Pancratius O13-4 (06-11-2021)

Vandaag spelen we thuis tegen Pancratius uit Badhoevedorp.
De strijd vindt plaats op het kunstgrasveld en er staat een straf windje. De supporters kruipen diep weg in hun jassen en warmen zich aan thee of koffie die met extra veel zorg bereid is door onze eigen barcrew. Langs de zijlaan staat onze lijnrechter Karim klaar me de vlag.

We spelen vandaag in een ander systeem namelijk 3-4-3. De spelers hebben er duidelijk zin in. Let’s go!

Precies om 12.00uur fluit scheidsrechter Groen voor de aftrap. We gaan direct pittig van start. Het tempo ligt hoog en we zetten veel druk op de tegenstander. Er wordt goed overgespeeld en we creëren mooie kansen. Joël en Berrat weten elkaar goed te vinden en breken met hun schitterende acties moeiteloos door de verdediging van de tegenstander. In de achterhoede vormen Quinten, Jens en Jim een solide verdediging. Daar is geen doorkomen aan.

In de 22ste minuut scoort Nassim, na een schitterende doorbraak, een fantastisch eerste doelpunt.

De kop is eraf en de spelers gaan nu helemaal los. Ze weten elkaar goed te vinden en gunnen elkaar de bal. Ook keeper Florian laat zich van zijn stugste kant zien en maakt het de tegenstander erg lastig om te scoren. Met 1-0 voorstand gaan we de rust in.

Nadat de limonade opgedronken is en instructies gegeven zijn staan de spelers weer op het veld. De strijd gaat door!
In de 3e minuut wordt er een schot op het doel gegeven maar helaas mist deze nog wat venijn waardoor deze zijn doel mist. Helaas!
In de 5e minuut is het dan toch raak! Maxim scoort met een rustig tikje tegen de bal het 2e doelpunt. Beheersing lijkt het nieuwe motto in deze 2e helft.
Dijowy weet de bal diverse keren zeer behendig langs de zijlaan richting het doel te brengen. Hij wordt daarbij aangemoedigd door zijn klasgenoten langs de kant.
Tijdens een kleine botsing tussen een speler van de tegenstander en Maxim worden er even wat wenkbrauwen gefronst, maar gaat het spel onvermoeibaar door.

Dat de tegenstander geen doetje is blijkt wel uit een actie waarbij er een lange afstandsschot met een boog bijna in het doel terecht komt. Gelukkig huppelt de bal net langs het doel en blijft de stand 2-0. Na nog een gevaarlijke doorbraak van de tegenstander is iedereen weer scherp. Dit is te merken en Joël scoort met een handige stiftbal het 3e doelpunt.

Dat de tegenstander ook graag een doelpunt wil blijkt wel uit de doorbraak die volgt maar gelukkig wordt gestopt door een snelle actie Jim. Ook keeper Florian laat zich niet afleiden en houdt het doel schoon.

Bij de tegenstander zakt de moed langzaam in de schoenen. Zeker nadat Vic met een schitterende solo-actie het doelsaldo op 4-0 weet te zetten.
Berrat probeert nog een doelpunt te maken maar deze komt op zijn verkeerde been en mist het doel. Voor coach/trainer Onno aanleiding om te demonstreren hoe een omhaal eruit moet zien. Na nog een paar pogingen van Berrat en Vic om een punt te scoren is het uiteindelijk Berrat die met een superschot de stand op 5-0 weet te brengen. Hiermee is de strijd gestreden.

Na de wedstrijd wordt de tegenstander met een handdruk bedankt voor het spel en analyseert het team samen met de coach de wedstrijd. Het was een prettige wedstrijd, zowel op als langs het veld.

Tekst en foto’s: Maaike Koppers

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten