RCH O10-1-VEW O10-1 (03-02-2024)

Winnen van de buren

Zaterdagochtend mochten we spelen tegen VEW 10-1. Voor de winterstop hadden we van hun tweede team nog nipt verloren. Hun 10-1 is een gemixt team met behendige voetballertjes. Sommigen van ons herkenden hun klasgenoten. Ongetwijfeld zorgde dit voor extra motivatie.

Na een wat voorzichtige beginperiode opende RCH de score, maar niet lang daarna scoorde VEW met een fraai achterwaarts hakje. Ondanks deze fraaie tegengoal was het al wel goed te zien dat wij toch een maatje te groot waren voor VEW. We speelden aanvallender en ook fysieker. En wisten vaker tot scoren te komen.

Onze soort van vaste keeper was er vandaag niet. Dan toch maar weer even experimenteren met de keepers. Ben had van tevoren aangegeven dat hij wel op goal wilde. Tijdens het inspelen kreeg hij nog wat extra instructies want hij keepte wel heel erg met zijn benen in plaats van met zijn armen. Mooi om te zien hoe dat tijdens de wedstrijd goed ging.

Ook een speciale shoutout naar Rawad. Hij speelde geweldig tijdens deze wedstrijd. Hield alle ballen tegen en wist ze dan mooi naar voren te werken vaak ook nog in de voeten van zijn medespelers. Wat heerlijk om zo’n verdediger te hebben. En dan staat er nog een kanjer naast hem, Morritz. Samen vormen zij “de muur van Kennemerland”.

Spits Humaid was in goeden doen. Scoorde een aantal hele fraaie goals die bij volwassen voetbal niet zou hebben misstaan. Maar ook Razoul, Marley en Tristan wisten een goaltje mee te pikken. Aan scorend vermogen geen gebrek bij onze jongens. Ze zouden alleen wel wat vaker met elkaar moeten voetballen in plaats van individueel. Dit blijft een aandachtspunt. Zo zag ook persfotograaf Harry.

VEW kwam nauwelijks meer tot scoren toe. Ze gaven trouwens prima partij, het is een leuke groep jongens en meisjes waar we tegen moesten voetballen. Net als vorige week stond ook hier weer een uitstekende keeper op goal, een jongen die veel tegenhield. Anders was het zeker een monsterscore geweest.

Al om al een heerlijke voetbal ochtend met veel voetbalplezier en fraaie goals. De vaders stonden dan ook echt te genieten langs de zijlijn. De komende twee wedstrijden spelen we uit in Hoofddorp. We zullen zien of deze nieuwe poule dan een andere wending krijgt. Maar vooralsnog doen we het prima.

Maarten Georgius coach RCH 10-1

Foto’s van Harry en Maarten (ook op facebook RCH-jeugd)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten