RCH O11-1-Hoofddorp O11-1 (01-04-2023)

Zaterdag 1 april wederom een wedstrijd tegen Hoofddorp. Een ploeg waar we al meerdere malen tegen gespeeld hebben. Beide ploegen zijn gewaagd aan elkaar, dus het belooft weer een mooie pot te worden. Na de warming up en inmiddels bekende rondo begon de wedstrijd. Deze was onder leiding van een jeugdlid (Jim uit O14-1) die het prima deed en onder controle had. Complimenten.

RCH begon veel te slap en de eerste kansen waren al snel aan de Hoofddorpkant. Je zou denken dat ze achterin gewaarschuwd zouden zijn, maar niets is minder waar. Binnen 5 minuten lag de bal al 2 keer in het netje: 2-0 achterstand. Dat beloofde niet veel goeds. Met zulk spel zou het een fikse afstraffing worden.

Echter RCH wist zich goed te herpakken en kwam beter in de wedstrijd. Helaas hadden ze voorin ook het vizier niet op  scherp dus bleef het lange tijd 2-0. Ook Hoofddorp bleef gevaarlijk met hun snelle spits voorin, maar achterin was men nu veel scherper. Het was wachten op de aansluitingstreffer van RCH en die viel dan ook, volkomen terecht, vlak voor rust. Ruststand 2-1.

Tijdens de rust even een peptalk. En de jongens zagen zelf ook wel in dat het veel beter moest en kon! De 2e helft een heel ander gezicht. RCH was veel agressiever en het leek wel of Hoofddorp er doorheen zat (verdienste RCH). Volkomen terecht werd dan ook door RCH de gelijkmaker gemaakt: 2-2.

En nu doorpakken zou je denken, maar door geklungel achterin werd het al heel snel 3-2 voor Hoofddorp. Wederom dus tegen een achterstand aankijken. Zou het nu klaar zijn? Maar gelukkig, RCH toonde veerkracht en ging vol in de aanval. Na diverse kansen te hebben gehad, was daar toch de gelijkmaker, 3-3.  Met nog een paar minuten op de klok rook RCH bloed. Hier was meer te halen. De sfeer werd wat grimmiger en er werd wat fysieker gespeeld. RCH liet zich echter niet van de wijs brengen en 2 minuten voor tijd werd er nog een keer gescoord, wederom door RCH, 4-3 voorspong.

Uitspelen die 2 minuten, en dat deden de jongens prima. Er waren nog een paar vervelende overtredingen en de jonge scheidsrechter voelde het prima aan, door af te fluiten. Een hele mooie overwinning. Het zag er na de 1e helft niet zo uit, maar je ziet mannen, als je met z’n allen ervoor gaat en knokt kom je heel ver.

Volgend weekend even rust (Pasen) en dan de kraker tegen de nr 1 Overbos. Zorg ervoor dat je er vanaf de 1e minuut staat, dan moet het helemaal goed komen. Nogmaals gefeliciteerd mannen. TOP gedaan.

Marcel (Harry de foto’s, ook op facebookpagina RCH Jeugd)