RCH O13-1 – Overbos O13-2 (12-02-2022)

We spelen vandaag met Dijowy, Quinten, Maxim, Max, Jens, Jim, Berat, Duuk, Florian, Levi, Vic en Joël. Zonder Nassim en Arda, maar toch met voldoende spelers gelukkig om nog een wissel te hebben. Niet slecht in deze Omicron tijden.

Het is koud maar helder weer. Lekker winterzonnetje. We spelen op echt gras.

De wedstrijd begint netjes op tijd maar de jongens lijken er nog niet helemaal klaar voor. Het begin is rommelig en flauw. Ze moeten er nog in komen. Overbos ook, maar die hebben al snel wat meer geluk. Ze krijgen een hoekschop en dat wordt zomaar hun eerste doelpunt, hij gaat er schuin in, vlak langs Florian die er flink van baalt. De wedstrijd is pas een paar minuten van start.

Daarna lijken wij meer aan de bal en verplaatst het spel zich al snel meer naar hun goal. Zowel Dijowy als Berat doen een paar aardige pogingen tot aanvallen en schieten op het doel, maar hij zit er telkens net niet in.

Dan is het wel raak en even lijkt het 1-1 maar het doelpunt wordt afgekeurd. Het was buitenspel. Na een tijdje komt er iets meer pit in het spel, er zijn veel kansen, paar keer een schot op de paal of net erlangs. Ook de keepers houden allebei een paar ballen tegen.

Als we de rust ingaan is de stand nog steeds 0-1.

Begin tweede helft komt de 1-1. Max geeft de voorzet en Berat maakt het doelpunt. Deze aanval begon met een corner. Overbos protesteert tegen de corner en balen daarom extra hard van ons doelpunt. De scheids heeft gesproken…

De scheids geeft ook nog een gele kaart, die is voor de keeper van Overbos omdat die een geintje uithaalt naar een RCH speler wat de scheids zag als een kopstoot richting RCH speler.

Dan is er plots nog een doelpunt voor Overbos maar ook die wordt afgekeurd als buiten spel.

Dat brengt wederom meer pit in de strijd. Een paar keer wordt een RCH-er pijnlijk geraakt door de bal. Eén keer in het gezicht zelfs. Gelukkig hebben we een wissel en kan er gewisseld worden. Ook een Overbos speler krijgt de bal pijnlijk tegen zijn knie en wordt gewisseld.

De spanning loopt zo nu en dan op. We krijgen een vrije trap tegen maar die wordt tegengehouden door Levi. Meteen daarna een corner die wordt opgevangen door Florian. Er wordt hard gewerkt aan beide kanten.

Maar het levert voor beide partijen nog geen succesvolle doelpunten op. De strijd eindigt gevoelsmatig een beetje in een anticlimax, met de stand op 1-1.
Marijne Benjamins (foto’s Harry)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten