RCH O13-2-HFC O13-8 (16-04-2022)

Op een stralende lenteochtend mochten we aantreden tegen de Koninklijke HFC 13-8. Een combinatie van zieken, vakantiegangers en ramadan zorgde ervoor dat we met een ietwat ander team dan normaal aantraden tegen de Koninklijke HFC. In allerijl waren nog wat invallers geregeld, zodat we zelf wat wisselspelers hadden.

Het spel was nog geen 5 a 10 minuten bezig of HFC scoorde al het eerste doelpunt. Dit leek RCH wakker te schudden. Na een periode waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren zonder duidelijk hoogtepunten kwam een schot van Derek vanaf links prachtig in de voeten van Mikai die genadeloos de bal in het goal ramde. De voorzet was minstens zo mooi als de goal zelf, maar wat een beauty van een goal.

De achterhoede was door het aantal afmeldingen compleet anders dan de basisopstelling, gelukkig was invaller Quinn Versteeg in goede doen en hield zo’n beetje alles tegen. Mikai wist ook de tweede goal te scoren, een goal wat van veraf gekeken naast leek te gaan maar gelukkig rolde hij zo het goal in. We gingen met 2-1 de rust in.

In de tweede helft ging het over en weer en kwamen beide partijen niet tot scoren. Quinn blonk net als in de eerste helft uit en wist het de aanval van HFC elke keer moeilijk te maken.

Maar ook Oliver die normaliter voorin staat deed het achterin heel goed. Op inzet en op balgevoel wist hij menig aanval te keren. Het is fijn als je in een team spelers hebt die op meerdere plekken kunnen staan, zeker als de nood hoog is zoals vandaag met veel uitvallers.

Invaller Benjamin wist in het laatste kwartier het de tegenstanders behoorlijk moeilijk te maken voorin met hulp van Sebas, Mikai en Derek. De keeper van HFC stond op scherp anders was er zeker eentje ingevlogen. Helaas dus geen goal wat de comfortabele positie van 3-1 had opgeleverd maar door de druk van Benjamin en spits Roman kwam HFC ook niet meer echt tot spelen toe.

Eindstand 2-1 gewonnen, een mooi begin van het paasweekend. Assistent-coach trakteerde op AA-drank en iedereen verliet met een glimlach het veld.