RCH O8-1-Hoofddorp O8-3 (12-03-2022)

Mooi begin van het seizoen

Eindelijk weer voetbalcompetitie. Na een lange winsterstop (waarom is dat eigenlijk?) mochten we weer aantreden tegen Hoofddorp 08-3. Hoofddorp had er duidelijk zin in want ze waren met zijn allen keurig op tijd en het inspelen en inlopen zag er een stuk professioneler uit dan bij ons. Zag coach ook gel in het haar?

De start van de wedstrijd begon wat rommelig, doordat een aantal spelers te laat waren. Dit gaf bij coach enige stress aan het begin, maar het kwam bij de aanvang van de wedstrijd gelukkig nog goed.

Coach had bij aanvang tegen ras voetballer Kahn gezegd gelijk naar voren lopen en scoren. En zo geschiedde al na 5 minuten lag hij erin. Een mooi begin en dit gaf gelijk de goede energie voor iedereen. En dat was ook wel nodig want het doombeeld van “thuisspelen is verliezen” hing boven het team.

Hoofddorp kwam al snel sterk terug en maakt de 1-1. En zo ging dat een tijdje op en neer waarbij Hoofddorp wel wat beter speelde en beter georganiseerd stond. Toch wist Kahn, die in bloedvorm was, er nog 3 in te leggen. Met mooie acties, slalommend om spelertjes heen scoorde hij fraaie goals. Ook Taeke wist er met een mooie volley nog eentje in te prikken. Marley was vanouds ook weer lekker balvast en maakt het Hoofddorp moeilijk.

Maar zoals ik al schreef, Hoofddorp stond net even wat beter en maakt handige gebruik van foutjes die wij maakten. Vooral achterin mistten we soms scherpte en onze vaste keep Mathieu werd node gemist. Inval keeper zijn is ook geen feest, niemand wil dit echt doen en dat zie je dan ook terug in de prestaties.  Zoals al eerder aan gememoreerd coach “droomt” van een vaste keep.

Al om al een spannende en leuke wedstrijd, met heel veel mooi acties en veel goals. Het publiek kwam goed aan haar trekken. Eindstand 4-5 verloren.

Maarten Georgius, coach 08-1
Foto’s Harry

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten