RCH O9-1-BSM O9-2 (24-09-2022)

Vier op een rij

Op een druilerige dag moesten we voetballen tegen BSM 09-2. Bennebroek begon de wedstrijd met maar 6 spelers, waardoor het bij RCH druk op de bank was. Al snel zagen we dat we voetballend een stuk beter waren dan Bennebroek. Soms voel je aan het begin van een wedstrijd al wat de uitslag gaat worden.

Gelukkig konden we op een gegeven moment 7 tegen 7 spelen waardoor het wisselen makkelijker ging. Met 3 wissels op de bank is het een vervelende situatie voor de coach en de jongens zelf.

Ben bleek in topvorm deze ochtend, hij stond qua positie verdediger, maar wist zich naar voren te wurmen en schoot met de buitenkant voet (wellicht dat coach het hier ietwat romantiseert) de eerste goal binnen. Dit zou hij gedurende de wedstrijd nog een paar keer doen. Hij groeide uit tot “man of the match”.

Ook spits Kagan bleek in goede vorm en meerdere malen wist hij na mooi pingelwerk de bal hard In de goal te rammen. Niks ten nadele van de keeper van Bennebroek, want dat was een uitstekende keeper. Meerdere ballen van RCH wist hij goed te stoppen.

Rawad en Morritz waren als verdedigers goed bezig en de Bennenbroekers kwamen er moeilijk doorheen. Ook op het middenveld speelde Taeke, Tristan, Marley en Alistair verdienstelijk.  Met soms zelfs verzorgd voetbal. Bennenbroek wist hier en daar nog wat terug te doen maar RCH was duidelijk beter in het spelletje. De keeper van Bennebroek bleek in de tweede helft ook een geduchte spits en wist een paar keer te scoren, maar het mocht niet baten. Eindstand 8-3.

Met deze winst op zak zijn we nu na 4 wedstrijden op rij ongeslagen, volgende week moeten we tegen Hoofddorp. Dit zouden we ook moeten winnen gezien onze vorige ervaring. Maar de week daarna komt het gevreesde Zandvoort, dat wordt andere koek.

Gaat alles dan van een leien dakje?  Zeker niet, het voetbal mag nog veel nauwkeuriger en daarom blijft het advies wederom; oefenen, oefenen, oefenen op beter schieten en meer rust In het spel brengen.

Maarten Georgius coach RCH O9 1 (ook de foto’s)