RCH O9-1-Hoofddorp O9-7 (12-11-2022)

We blijven maar winnen

Op een iets wat koude mistige ochtend mochten we aantreden tegen hoofddorp. We hadden al twee keer eerder van ze gewonnen dus op papier zou dit ook een overwinning moeten zijn. Maar waren dit wel dezelfde jongens als de vorige keer? Het leek erop of er een geheel nieuw team aantrad en wat hadden ze veel wissels dit kon wel eens een hele spannende pot worden! En dat werd het ook.

Zoals altijd had coach Kagan de opdracht gegeven om er gelijk stevig tegenaan te gaan. Kagan hield zich aan deze opdracht en binnen 5 minuten lag de eerste bal er al in, niet lang daarna scoorde Kagan ook het tweede goal een mooi afstandsschot hoog In de touwen 2-0.

De gevreesde sterke tegenstander bleek toch net wat zwakker. RCH was overduidelijk beter en wederom wist Kagan van verre afstand te scoren. Kort daarna wist Hoofddorp wat terug te doen en scoorde een goal, onnodige verdediging fouten van RCH achterin. Tussenstand 3-1, Hoofddorp bleek zijn vorm teruggevonden te hebben en was nu sterk aan de bal gelukkig wist kaan nog 4-1 te maken zodat we met een goede uitslag de rust in gingen.

De coach van Hoofddorp gaf een goede peptalk aan zijn jongens en ze gingen gemotiveerd de tweede helft in Hoofddorp wist daarop snel achter elkaar twee keer te scoren. RCH leek haar vorm even kwijt. Coach vreesde alsnog voor een gelijk spel of misschien wel erger. Maar gelukkig kon coach ook rekenen op spits Mathieu die slalommend (soort van Nwanko Kanu wie kent hem nog?) tussen de verdedigers van Hoofddorp doorging en de bal subtiel binnenschoot. En helemaal aan het eind van de wedstrijd kwam superspits Kagan ook nog tot scoren toe.

En de rest van het team dan hoor ik u denken? Nou Iedereen verdient een pluim; Tristan en Taeke gaven mooie passen In de voeten van de spitsen. Rawad en Moritz verdedigde als vanouds, zoals Louis van gaal het ook graag zou willen zien op het WK vermoed ik. Alister gaf subtiele passen aan Mathieu of Kagan. Ben was als keeper In de tweede helft ook weer in vorm mooi om te zien hoe hij groeit als keeper.

Al om al een erg spannende wedstrijd waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd waren, ja RCH was wel wat beter maar het had ook zomaar anders uit kunnen pakken. RCH speelde vandaag als een echt team samen, en minstens zo belangrijk er werd geknokt voor elke bal. Ook de enthousiaste ouders langs de lijn mogen niet onvermeld blijven. Hoe mooi kan je het hebben als coach!?

Maarten Georgius, Coach RCH 09-1