RCH-Purmerend (2-0) 26-09-2021

Zondag 26 september was de start van de competitie 2021-2022 na een voorbereidingstijd met wedstrijden in de Midwest-cup, waarbij 1x gewonnen werd tegen Heemstede (zie verslagje op Facebookpagina RCH voetbal Heemstede) en 2x verloren (PVC-RCH 1-0 en RCH-Taba 2-5). In de districtsbeker o.a. de 1-4 winst op Geel Wit.

Nu moest het voor het ‘echie’ gaan gebeuren en dat ging best goed. Volgens omstanders domineerde RCH, maar vergaten ze te scoren. De counters van Purmerend waren soms best gevaarlijk, maar keeper Jari had een paar goede 1 op 1 reddingen. Hij hield zijn doel goed schoon.

In de tweede helft loon naar werken. Vanuit een corner wist Purmerend nog weg te werken, maar het schot van buiten de 16 van Acassi King verdween in de touwen, 1-0. Rachid Harrou voltrok uiteindelijk het vonnis voor Purmerend en scoorde de 2-0.
Een mooie start van het seizoen in de derde klasse

Rob Spierenburg schreef in het Haarlems Dagblad van 27 september over de volgende wedsstrijden:

Spaarnwoude knokt zich naar punt
Voetbaltechnisch gezien was Alliance zondag in Spaarndam de bovenliggende partij. Maar ook na de corona-pandemie gaat het in het voetbal om het aantal gescoorde doelpunten. Dat waren er twee aan beide kanten. Gezien de geleverde arbeid had Spaarnwoude recht op het punt.
Trainer Stephan Spruijt van de thuisploeg hoefde in de rust niet met een peptalk te komen. Spaarnwoude had de eerste helft afgesloten met een 1-1 stand en wist dat er in de tweede helft hetzelfde werd verlangd: knokken tot je erbij neervalt.
In de zondagse derde klasse heeft het begrip ’de twaalfde man’ geen betrekking op massaal meelevend publiek, maar op de clubgrensrechters van beide elftallen. Die met het clubhart van Alliance hielp zijn ploeg in de openingsfase een handje door de derde gevaarlijke counter van Spaarnwoude te elimineren door onterecht voor buitenspel te vlaggen. Dat even later een fout in de verdediging van Alliance leidde tot de 1-0 betekende gerechtigheid. De voorsprong duurde tien minuten. Na een goede aanval over rechts kwam Alliance langszij.
Een kwartier na de rust kopte Alliance de 1-2 langs de doelman van Spaarnwoude. Weer een kwartier later verdween de kracht uit de benen van de Spaarndammers. Ze wilden nog wel, maar het ging niet meer. Dat het in de 82ste minuut toch nog 2-2 werd was te danken aan een enorme mispeer van de centrale verdediger van Alliance bij het opruimen in zijn strafschopgebied en werd het cadeautje dankbaar benut.

Spanning nekt VSV in beginfase
Een goede voorbereiding zegt niet alles. VSV dacht klaar te zijn voor ZSGOWMS maar kwam bedrogen uit: 0-3.
Alle doelpunten vielen binnen het eerste kwartier.