RCH-Spaarnwoude (24-10-2021)

Derde Klasse C – Spaarnwoude komt in de laatste seconden naast RCH
Daniel van Dijk (Haarlems Dagblad 25 oktober 2021)

Tijdens een enerverende wedstrijd tussen de nummer acht en negen uit de derde klasse dacht RCH er in de blessuretijd met de drie punten vandoor te gaan. Maar Spaarnwoude kwam door een prachtige vrije trap in de laatste seconden alsnog op gelijke hoogte.
Op het zonovergoten RCH terrein had RCH het betere van het spel, met name nummer tien Rachid Harraou was een plaag voor de defensie van Spaarnwoude. Hij opende dan ook de score. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Spaarnwoude door dat er iets te halen was en in de slotfase van de eerste helft kopte Clint van de Deijl de gelijkmaker binnen.
In de tweede helft was het spelbeeld identiek aan die van de eerste helft. RCH viel aan en Spaarnwoude kwam er sporadisch uit met lange ballen. Toch kwam Spaarnwoude, in de 75e minuut op voorsprong na goed doorzetten van Don Rutte. De scheidsrechter overrulede de grensrechter die voor buitenspel vlagde. Het doelpunt bleef staan. Nu waren de rapen gaar, de spelers raakten steeds meer opgefokt en de scheidsrechter moest het ontgelden. Hij leek wel wat onder de indruk want hij floot enkele minuten later voor een penalty aan de andere kant, na een discutabele overtreding van keeper Visser. Harraou profiteerde.

De drie punten leken ook naar RCH te gaan toen de bal na een voorzet van rechts door invaller Sergio Burke in de goal werd geschoten. Spaarnwoude was duidelijk gefrustreerd, Joey Hoogeboom uitte zijn frustraties in een duel dat in een directe rode kaart resulteerde.

Spaarnwoude trainer Stephan Spruijt, ex-speler en trainer van RCH, dirigeerde zijn troepen voorwaarts voor de laatste seconden. Na een domme overtreding van RCH kreeg Spaarnwoude een vrije trap op de 16 meter, Stephan Clarenburg nam plaats achter de bal en krulde de bal prachtig over de muur heen in de korte hoek. De scheidsrechter floot direct af en zo kwam deze verhitte wedstrijd tot een einde.

Scoreverloop: 17. Harraou (pen) 1-0, 45. Van de Deijl 1-1, 75. Rutte 1-2, 80. Harraou (pen) 2-2, 90. Burke 3-2, 90+1 Rood Hoogeboom, 90+4 Clarenburg 3-3.
Foto’s: Harry Opheikens (meer foto’s op de FB-pagina van RCH, foto’s voorwedstrijd RCH O11-1-Spaarnwoude O11-1 op FB RCH Jeugd)

Zwanenburg redt het niet tegen reactieploeg RKDES
Simon Luybé (Haarlems Dagblad)

Zwanenburg wacht dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning. Tegen RKDES ging het opnieuw mis: 3-2.
,,Het eerste half uur waren we de bovenliggende partij. Er waren genoeg kansen om op voorsprong te komen maar we lieten het na”, zei trainer Robert van Boxel na afloop.
In een kwartier tijd maakte RKDES, dat voor het duel op gelijke hoogte stond met Zwanenburg op de ranglijst, drie doelpunten. Uit een vrije trap en twee individuele foutjes ging Zwanenburg rusten met een 3-0 achterstand.
,,RKDES is een reactieploeg. Ze lokken je en slaan dan toe met fysieke kracht en snelheid die ze voorin hebben. Daar ligt hun focus”, aldus Van Boxel, die een aangeslagen ploeg in de kleedkamer moest opvangen.
,,In de pauze had ik niet veel te vertellen. Ik bracht een aanvaller voor een verdediger en we probeerden te redden wat er te redden viel.”
Zowaar leidde dat tot 3-2 via goals van Joshua von Mauw en Nick de Graaf. Voor De Graaf was het zijn derde treffer dit prille seizoen.
Het zat Zwanenburg niet mee in de jacht op de gelijkmaker. De keeper van RKDES had een paar fantastische reddingen. ,,Dit is niet de start die we verwacht hadden. Het voetbal is prima maar door individuele missers verlies je. Er is zeker geen paniek.”
,,We hebben nu één punt en moeten achterom kijken. Daar staan twee ploegen waaronder Ilpendam. Dat is de volgende tegenstander. Die moeten we winnen om enigszins de aansluiting te behouden met ploegen die net boven ons staan.”

Het duel tussen Swift en Alliance’22 ging niet door. Zowel het eerste elftal als het tweede team van de Haarlemmers kwam niet in actie vanwege een trieste situatie. Afgelopen donderdag was geheel onverwacht teammanager Bas Barkman overleden.
Namens RCH gecondoleerd.

VSV bluft koploper af en wint
Bart Josten (Haarlems Dagblad)

VSV heeft een zakelijke winst weten te boeken op koploper Nieuw West United. De mondige trainers langs de kant hebben het vooral voor de scheidsrechter een lastige wedstrijd gemaakt.
De wedstrijddag begint gemoedelijk met een stralende zon en een perfect gemaaid veld. Scheidsrechter Piet Speerstra heeft er zin in. Lachend warmt hij zich op langs de zijlijn met een hakken-billen-oefening. „Voor dagen zoals deze doe ik het.” Alleen bij een mooie thuiswedstrijd van zijn lievelingsclub AZ slaat hij weleens een weekje fluiten over.
Als koploper Nieuw West het veld betreedt, blijft er een speler achter. Hij bukt met zijn hoofd naar de grond en houdt zijn vingers voor zijn ogen. Als een medespeler vraagt wat er aan de hand is, antwoordt hij: „Er zit een wesp in mijn oog.”
Gelukkig verschijnt deze speler even later zonder problemen aan de aftrap. Al vanaf de eerste minuut buldert VSV-trainer David Zonneveld boven alles en iedereen uit. Vooral VSV-speler Diego Mudde moet het ontgelden: ’Godsamme Diego’ en ’Diego, je bent te laat’. Na enkele minuten snauwt Mudde terug: ’Ik heb geen lucht meer over.’ Volgens de ouders langs de kant is het niet de eerste keer dat hij al voor rust bekaf is.
Zonneveld is zichtbaar geïrriteerd en wisselt Mudde direct. De VSV-trainer lijkt af en toe op Atletico Madrid-trainer Diego Simeone van de lage landen. Wild gebarend loopt hij langs de zijlijn. In de rust is de trainer niet aanspreekbaar omdat hij in de spanning van de wedstrijd zit.
Opmerkelijk is dat Nieuw West een speler heeft die bij elk duel zijn scheenbeschermer verliest. Vaak vliegt de beschermer een paar meter door de lucht en blijft als versiersel in het gras liggen. Pas na de actie plukt de speler de beschermer van het veld.
De trainer van Nieuw West, Abderrahman Ahannach, vindt dat VSV zijn team afbluft. Om hier iets tegenover te stellen begint hij ook te schreeuwen. ,,Zij schoppen jullie, schop maar gewoon terug.” Direct krijgt Ahannach een waarschuwing. Als hij nog een keer zoiets zegt, kan hij vertrekken.
Binnen het veld is het minder spannend. Vroeg in de wedstrijd scoort Veldhuis een intikker na het fanatiek doorzetten van spits Meijer. VSV is na de openingstreffer heer en meester. Dankzij een uitstekende wedstrijd van Nieuw West-keeper Lamarti blijft het nog lang een wedstrijd. In de absolute slotfase beslist Veldhuis met zijn tweede treffer van dichtbij de wedstrijd.
Zonneveld geniet van de overwinning. ,,Nieuw West stond niet voor niets bovenaan. Ze hebben een aantal technisch vaardige spelers die we hebben weten uit te schakelen.” Zonneveld excuseerde zich nog voor zijn luide manier van coachen. ,,Dat gaat vanzelf. Ik zit dan zo in de wedstrijdbeleving.”
Scheidsrechter Speerstra gaat overspannen naar huis. ,,Het was een van de moeilijkste wedstrijden die ik heb gefloten.”