RCH-ZSGOWMS (20-03-2022)

RCH zonder keeper speelbal van lijstaanvoerder ZSGOWMS
Derde klasse C – Met een speler op doel kon RCH koploper ZSGOWMS niet van zich afschudden. Het werd 0-9. Oktober vorig jaar keerde een gehavend RCH nog huiswaarts met een kleine 2-1 nederlaag.

Omdat beide keepers afwezig waren, een met een langdurige blessure en een vanwege privé redenen, was trainer Mehmet Simsek gedwongen om speler Sergio Burke op doel te posteren.
„Er staat geen jeugd klaar om dit op te vangen. Er waren nog twee spelers ziek, dat kreeg ik vanmorgen te horen. En in de opwarming haakte Virgil Moal af met een enkelblessure”, zag Simsek de middag al zwaar in.

Na twee minuten stond het al 0-1. Vreemd genoeg ging het daarna lange tijd goed. RCH had zelfs gelijk kunnen maken. Rachid Harraou en Anass el Khamlichi gingen op de keeper af. In plaats van breed te leggen, koos Harraou voor eigen succes en faalde.

Vlak voor rust veroorzaakte Clyde van Klosteren een strafschop en kwam ZSGOWMS op 0-2.

In de tweede helft kreeg RCH ook een penalty na hands van een verdediger van de Amsterdammers. Topscorer Rachid Harraou schoot op de paal.
Het werd een gelopen race nadat opnieuw Van Klosteren een strafschop veroorzaakt en het 0-3 werd. De teller stopte bij negen.
„Na een uur spelen kregen spelers pijntjes en werden moe. Ik had ook maar een wissel en die was niet eens fit. En als wij ze niet maken, doen zij het wel. De doelstelling blijft handhaving.”

Overige uitslagen:
Zwanenburg – RKDES 0-3
Nieuw West United – VSV afg.

Bron: Haarlems Dagblad 21-03-2022
Door Simon Luybé en Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens

Spaarnwoude in degradatienood na winst Alliance ‘22
Kleine selectie staat voor cruciale weken
Het is er voor Spaarnwoude niet makkelijker op geworden na de nipte 2-1 nederlaag tegen Alliance ’22. De komende weken zullen cruciaal worden of de Spaarndammers het gaan redden.

Vlak voor de aftrap om 14.15 uur is Spaarnwoude-trainer Stephan Spruijt altijd wel in staat om een eerste analyse te geven over de staat zijn ploeg. Realisme is hem niet vreemd. „Het is dun”, zo verduidelijkt Spruijt. De verwachtingen tempert hij dan ook meteen voor het duel is begonnen. „Als er jongens op wintersport zijn geweest, spelen ze vaak gewoon zonder te trainen. We hebben niet de luxe om daar duidelijke regels in op te stellen. Daar kan niemand iets aan doen, maar het zijn gewoon de feiten.”

Spruijt ziet dan al meteen iets niet goed gegaan op het middenveld. Joey Hoogeboom, eigenlijk linksbuiten van de ploeg, heeft zichzelf als controleur opgesteld. Nadat de ploeg elkaar corrigeert in het veld en met name aanvoerder en doelman Patrick Kort daar een actieve rol in speelt, schuift de routinier langzaam op naar de positie van linksbuiten.

Alliance speelt verzorgder en weet elkaar makkelijker te vinden. „We moeten daar dan strijd en mannelijk voetbal tegenover zetten. Voetballend winnen we het niet”, aldus Spruijt, die wel duidelijk is over de kansen van zijn ploeg. „De komende weken worden cruciaal. Dan spelen we voornamelijk tegen ploegen die niet ver bij ons vandaan staan.”

De start van die serie is meteen vals. Alliance snijdt – zonder briljant te spelen – als een mes door de Spaarndamse boter. Twan Beekelaar weet al na negen minuten Laurens van Herk te vinden, die simpel binnen tikt. Nadat Jurrian van Gerwen al de 2-0 op zijn schoen heeft, is het na een prachtige pass van Jeroen van den Hoek Shady Daoud die Kort kansloos laat met een lobje.

Zo lijkt het een walk-over te gaan worden en niets weg te hebben van een spannende derby. Toch steekt de thuisploeg ook zeker niet in grootse vorm. „Dat klopt, maar ik vond ons wel echt de betere ploeg. We vergeten onszelf zoals wel vaker eerder te belonen”, zo heeft Alliance-trainer Tim Koppen dit seizoen ervaren. „We hebben in verschillende wedstrijden marges weggegeven en ook nu laten we Spaarnwoude tot het einde toe hopen. Dan hoeft ie maar één keer goed te vallen. Ze kwamen ook met een opportunistische tactiek de kleedkamer uit na de rust.”

Spaarnwoude stroopt de mouwen op en krijgt al snel waar het op jaagt Een voorzet van Don Rutte belandt op het hoofd van Hoogeboom: 2-1. Daarmee lijken de bezoekers aan een tweede leven te zijn begonnen in de derby. Daar blijft het eigenlijk wel bij. Alliance blijft geconcentreerd en Spaarnwoude kan maar heel zelden gevaarlijk worden. Alleen de kopbal van Bart Vink doet de Haarlemmers even sidderen.

Negen doelpunten tegen maar aan geen enkele goal had Sergio Burke schuld dus was de gelegenheidsdoelman ’Man of the Match’ bij RCH
Rob Spierenburg

Zijn teammaats riepen hem uit als ’Man of the Match’. Omdat alle veldspelers van RCH hadden gezien dat gelegenheidsdoelman Sergio Burke aan geen enkele tegengoal schuld had. De sluitpost ad interim kreeg er liefst negen om de oren.

Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS moest RCH-trainer Mehmet Simsek het stellen zonder doelman. Geen prettig vooruitzicht als je knokt tegen degradatie en een kampioenskandidaat op bezoek krijgt. Dat veldspeler Sergio Burke tussen de palen plaatsnam was logisch. Simsek wist dat de 35-jarige aanvaller in de zaal bij Olympia Haarlem op doel staat en verzocht Burke het voor één keer ook op het veld te doen.

In de eerste helft viel de schade met 0-2 nog alles mee. Na de rust was er voor Burke letterlijk geen houden meer aan. Toen het Amsterdamse artillerievuur na 90 minuten eindelijk zweeg, stond er 0-9 op het scorebord. „Een beroepsvisser zou jaloers op mij zijn geweest”, schertst Burke die al jaren in IJmuiden woont.

„Toch heb ik niet één fout gemaakt”, stelt de vader van twee dochters (met een derde meisje op komst) in alle ernst. „Één keer ging ik bijna de mist in. Ik wilde de bal oppakken maar greep mis omdat ik keek wie ik zou aanspelen. Nèt voor de achterlijn had ik hem dan toch te pakken.”

Over de oorzaak van de kansloze tweede helft hoeft Sergio niet lang na te denken. „Onze fitheid en die van de tegenstander. Niet alle spelers van RCH komen trainen. Ik ben er bijna altijd.” Fusieclub ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning & Wilskracht Maakt Sterk) knokt voor de titel en is topfit. „Dan red je het dus niet.”

Anderhalf jaar geleden nam Burke afscheid van RCH om zijn loopbaan als selectiespeler af te sluiten bij Geel-Wit. Het werd geen succes. „Ik had daar geen klik met mijn medespelers en ben al in september gestopt.”

Een maandje later maakte corona overigens een einde aan al het amateurvoetbal. Burke keerde terug naar RCH en denkt dat dit zijn laatste seizoen is. „Op het veld. In de zaal ga ik zeker nog een jaar door.” Het stoppen met veldvoetbal heeft overigens niets te maken met de ietwat vernederende ervaring van afgelopen zondag. „Als het moet doe ik het weer.”

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten