Sint doet proeftraining

Gespannen koppie op het veld woensdag 30 november. Er zou een ‘nieuwe’ komen voor een proeftraining. Trainer Rob had al een veldje uitgezet met de pionnen, tenslotte wil je op de nieuwe speler indruk maken.

Het is even na twee uur in de middag en komen er opeens roetveeg pieten het veld inrennen, pakken een bal en beginnen gelijk te voetballen. Ho, ho, wel luisteren naar de trainer! En wie komt er eens kijken. Jawel, daar is Sinterklaas. Druk als altijd, maar toch ook even een momentje bij RCH.

Vorig jaar stond Sint nog op doel, maar dit keer toch maar even aan de zijlaan als een soort spelbegeleider. Natuurlijk volop aandacht voor de hele kleine broertjes en zusjes, die ook naar de training waren komen kijken.

En dan even aandacht voor de trainer. Die had vier vakken uitgezet en elk vak een land, dat op de WK meedeed. Natuurlijk Nederland, maar ook Argentinië, Brazilië en Spanje (speciaal voor Sinterklaas). De trainer wilde het dribbelen met de boel oefenen. Bal aan de voet en lopen, binnen- en buitenkant voet. De bal hoog houden, de bal stoppen met de voet. De Pieten deden ook goed mee. Sinterklaas was onder de indruk.

Op een gegeven moment toch maar naar binnen voor wat limonade en aandacht voor Sint. Er mochten vragen gesteld worden. “Hoe komt u aan zo’n baard?” “Niet scheren”, zei Sinterklaas. “Waar is uw paard?”, “In de stal uitrusten, want hij moet binnenkort het dak op”. “Hoe oud bent u?”, “Een jaar ouder dan vorig jaar”. En zo waren er legio vragen. De belangrijkste voor vandaag toch wel de vraag “voor wie bent u op het WK?” Dat was best wel een lastige. Hoewel. Sint komt natuurlijk uit Spanje, dus…… Maar hij was toch ook wel een beetje voor Nederland, gelukkig maar.

Vervolgens kregen de kinderen wat lekkers en een presentje en was het tijd voor een partijtje en ook nu deden de Pieten weer lekker mee, maar onze racers hadden toch wel een betere techniek. Tot slot natuurlijk de teamfoto met veel vrolijke kindergezichten..

Dank u Sinterklaasje.

Harry (ook de foto’s) – binnenkort alle foto’s op de facebookpagina RCH Jeugd

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten