SV Ilpendam-RCH 1 (14-11-2021 inhaal)

RCH moest nog voor zeventien minuten op bezoek bij Ilpendam. Op 3 oktober werd het duel bij een 3-4 stand gestaakt en gisteren maakte RCH ook nog de 3-5.

Altijd een vreemd gevoel dat je je als speler moet opwarmen voor iets meer dan een kwartier. „Dus dan moet je echt meteen scherp zijn. We hadden ons voorbereid om ons niet te laten verrassen in die korte tijd. Ilpendam ging natuurlijk op jacht naar de 4-4 en hadden wel twintig ballenjongens langs de kant staan om geen cruciale tijd te verspillen”, blikte RCH-trainer Mehmet Simsek terug op de tweede zege van het seizoen.

De Heemstedenaren kwamen in het gestaakte duel waarin een Ilpendammer een wond opliep drie keer op achterstand. Rachid Harrou, Saïd Saksoukh (2x) en Marco Trox maakten de treffers.

Nu maakte Urwin IJssel al snel een einde aan de goede intenties van de thuisploeg. Na een vlot lopende aanval krulde IJssel de bal in het doel en bracht zijn ploeg zo naar een beslissende marge. Spits Achraf Achrej miste snel daarna nog een grote kans door de bal volledig te missen. „Anders hadden we meteen alle spanning uit het duel gehaald”, concludeerde Simsek, die Ilpendam tot slechts twee doelpogingen zag komen. „Het stond goed en we gaven erg weinig weg.”

RCH is volgens Simsek goed gestart aan de competitie. „Alleen tegen koploper Sporting Martinus hadden we geen voorsprong. In alle andere duels hadden we alle kans om te winnen. Daar ben ik dus wel tevreden over. Ook tegen een ploeg als ZSGOWMS stonden we lang voor.”

Overige uitslagen:

’Het Kwartiertje’ slaat ook in dienst van RCH toe
Haarlems Dagblad 16-11-2021, Rob Spierenburg

Op zondag 3 oktober klonk het ’krak’ op het veld van Ilpendam in de wedstrijd tegen RCH. Een speler van de thuisploeg brak zijn been na een ongelukkige botsing met een tegenstander. Na een oponthoud van meer dan een half uur was de scheidsrechter genoodzaakt het duel in de zondagse derde klasse C te staken. RCH leidde met 3-4. Er was nog een kwartier te gaan.
Het duel werd afgelopen zondag uitgespeeld. Al na vijf minuten beroofde RCH-aanvaller Urwin IJssel Ilpendam van het laatste restje goede hoop door de 3-5 te scoren. Met zijn goal blies IJssel een oude bijnaam nieuw leven in.
’Het Kwartiertje’ werd hij bij zijn oude club EDO genoemd. Een vele jaren geleden door doelman Dennie van der Giezen bedacht koosnaampje. „Omdat ik destijds in het laatste kwartier van onze wedstrijden regelmatig toesloeg”, zegt Urwin IJssel over de Haarlemse club waar hij in 2001 begon met voetballen. Hij was destijds al zestien jaar oud.
„Ja, dat is rijkelijk laat”, erkent de inmiddels 36 jaar oude aanvaller. „Ik was een fanatiek judoka. Toen ik op mijn zestiende in mijn leeftijdsklasse Nederlands kampioen werd, was ik er van overtuigd dat mijn prestatie beloond zou worden met de zwarte band. Toen ik die niet kreeg, was ik er meteen klaar mee en ben gaan voetballen.”
Dat doet de in Amsterdam wonende en werkende vader van drie nog steeds. Afgelopen zondag sloeg hij bij RCH hard toe in het uitgestelde laatste kwartier. „We wisten dat Ilpendam volle bak vooruit zou gaan om er nog wat van te maken. We wisten ook dat na een vroege goal van ons de motivatie bij die gasten direct zou verdwijnen.” Aldus geschiedde. Na een handvol minuten stiftte IJssel de allesbeslissende 3-5 binnen.
Dat Ilpendam de zaak serieus nam bleek al toen RCH een uur voor de aftrap op het complex arriveerde. „Ze waren om één uur al aan het warmlopen. Een half uur voordat wij ons gingen omkleden.” De vroege tegentreffer kwam hard aan bij Ilpendam. Dat blijkt uit de vijf gele kaarten die de heren pakten. Een knappe oogst in vijftien minuten.
De nog altijd fitte Urwin IJssel is bij de ’Racing’ aan zijn vijfde seizoen bezig. Hij hoopt er nog zeker twee jaar aan toe te kunnen voegen. Heet hij voortaan ook in Heemstede ’Het Kwartiertje’? „Ik heb bij RCH al een bijnaam. Ze noemen me ’Ura’. Vraag me niet waarom.”

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten