RCH 09-1– VEW 09-1 (26-11-2022)

Vandaag is het tijd voor een echte derby, RCH tegen de buren, VEW. Onze rots in de branding, Maarten, moest vandaag even het stokje overdragen aan assistent Jeroen. Deze dacht de opwarming eens anders te gaan doen dan anders. Leuk, creatief. Maar daar dachten onze jongens heel anders over. Toch maar weer terug naar de bekende formule. Langzaam druppelt ook VEW binnen, een team met maar liefst 4 dames. Later bleek dat deze meiden spreekwoordelijk zeer zeker hun mannetje staan.

We hebben deze ochtend drie redenen om te winnen: 1. We zijn nog steeds ongeslagen, 2. Tristan heeft speciaal voor zijn team een tripje naar zijn oma afgezegd, en 3. Het zou toch wel sneu zijn als bij de eerste keer dat Jeroen invalt hij met slecht nieuws naar Maarten terug moet keren. De jongens snappen wat de opdracht is. Stiekem is er nog een reden om te winnen: nieuwkomer Olivier doet voor het eerst mee. En het zou toch wel heel leuk zijn om hem zijn eerste wedstrijd positief te laten eindigen.

De start is al snel sterk voor RCH. Na een minuut of 2 weet spits Kagan de eerste goal te maken. VEW is wakker en probeert terug te vechten. Maar onze jongens blijven druk zetten met goed samenspel van Tristan, Taeke en Kagan, lukt het Kagan de tweede goal te maken. Marley staat ook aan en weet in zijn herkenbare balspel voorbij de verdediging te komen en de 3-0 te maken. Maar VEW toont haar karakter en gebruikt de ruimte op onze helft goed. Het wordt 3-1.

In de tweede helft wisselt Matthieu zijn shirt en handschoenen met Taeke. Omdat Matthieu weinig heeft hoeven doen de eerste helft, komt hij in het spel als een konijn met opgeladen Duracell batterijen. Gretig in de spits zorgt hij ervoor dat we weer uitlopen, 4-1. Olivier laat zien dat hij prima in de verdediging kan staan en zorgt voor een paar reddingen. De coach komt erachter dat goed wisselen een hogere kunst is. Elke speler die eruit gaat roept na 20 seconden alweer ‘mag ik erin?’.

Aan gretigheid geen gebrek zullen we maar zeggen. Kagan gaat inmiddels stug door met waar hij goed in is, scoren. Het wordt 5-1 en daarna 6-1.

Toch blijft VEW doorgaan en niet opgeven. Karakter. En daardoor weten ze toch de 6-2 te maken. Spelbegeleider Matthias fluit fair en gunt VEW nog een extra minuutje op het moment dat ze net een nieuwe aanval inzetten. In de chaos bij onze goal blijkt Kagan zo gretig te zijn, dat het hem niet uitmaakt in welk doel hij de bal schopt. Taeke is net niet snel genoeg en dan is het op de valreep 6-3. Gelukkig kan Kagan er om lachen.

Na een vriendschappelijke hand of boks doen we nog penalty’s en mag de invalcoach met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer sportieve wedstrijd.

Jeroen Koomen Coach RCH 09-1
Fotos Jeroen en/of Harry

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten