RCH O10-1-Overbos O10-5 (11-11-2023)

Op het nippertje winnen

Als we thuis spelen spelen we eigenlijk altijd op het arenaveld, ons geliefde veldje naast het clubhuis. Scheelt coach veel gesjouw met goals ‘s ochtends en het is fijn om op echt gras te voetballen. Het had de hele week non-stop geregend dus het leek coach verstandiger om nu eens op kunstgras te gaan voetballen. Met de andere RCH coaches hadden we in no time drie verschillende velden uitgezet op het kunstgrasveld. Vele handen maken licht werk.

Tegenstander van vandaag was Overbos uit Hoofddorp. Net als hun plaatsgenoten sv Hoofddorp is dit ook een kweekvijver van talent. De eerste goal kwam van onze kant maar werd al snel daarna beantwoord door Overbos. En zo ging dat op en neer, en op en neer. Twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren.

Doelpuntenmachine Humaid was vandaag in goede vorm. Hij miste natuurlijk wel zijn maatje Razul die helaas niet mee kon doen. Humaid kwam nog voor de grote pauze naar coach toe gerend en riep “ik heb een hattrick gescoord!”  De tegenstander Overbos had ook een paar rasvoetballertjes in het veld staan en die wisten ook makkelijk te scoren.

Helaas moesten wij ook weer drie keer van keeper wisselen omdat niemand een hele wedstrijd wil keepen. De tegenstander had trouwens precies hetzelfde probleem, ook daar was de wens van de coach vaste keep. En dat keepen zo belangrijk is liet Taeke goed zien door een paar belangrijke reddingen te maken in de tweede helft.

In de tweede helft was bij onze jongens merkbaar dat ze moe waren en lusteloos. Ingrijpen door coach was noodzakelijk maar hoe? Humaid liep zich voortdurend vast in een woud van spelers. Een echte spits met oogkleppen op. En dan van verre afstand schieten op goal, vaak naast. Wisselen dacht coach. Mathieu erin om andere dynamiek te geven. Gelukkig met het gewenste resultaat. De gelijkmaker werd gescoord. Vreugde alom. Zouden we nog kunnen winnen?

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd deed Humaid waar hij goed in is. Ditmaal lukte het hem gelukkig wel om meerdere spelers te passeren en maakt hij genadeloos af. De winnende goal. Kinderen door het dolle heen inclusief coach. Wat een mooie overwinning zes tegen vijf. Eentje op karakter.

De coach van de tegenstander wist ons na afloop te vertellen dat zij vanuit de vijfde klasse in een keer gepromoveerd waren naar de derde klasse. Omdat ze alles voortdurend met 10-0 wonnen. Ze hadden nog niet eerder zo’n sterke tegenstander als ons ontmoet, zei de Overboscoach tegen mij.

Volgende week tegen Ijmuiden, dat wordt vast een wedstrijd tegen stevige jongens die haring voor ontbijt eten. We hebben nog niet eerder tegen ze  gespeeld dus wie weet. Na twee wedstrijden met winst afgesloten te hebben ziet coach het met vertrouwen tegemoet.

Maarten Georgius coach RCH 10-1