VEW O10-2-RCH O10-1 (09-12-2023)

Een spannende derby

Om kwart over 9 beginnen is schijnbaar een ingewikkeld tijdstip want niet iedereen had door hoe laat we moesten spelen. Dat gold trouwens ook voor de tegenstander want die kwam ook pas 10 minuten voor tijd aanlopen. Na kort overleg met de sympathieke coach van VEW begonnen we 7 × 7.

Keeper Taeke liet tijdens het inspelen al zien dat hij knappe reddingen kan maken als een echte keeper. Ook tijdens de wedstrijd kwam dit keeperinstinct van pas. Als geen ander weet hij de bal vanuit het goalgebied ver en hoog naar de andere kant te schieten. Op deze leeftijd mag dat eigenlijk nog niet maar goed als de tegenstand het ook doet….

Het wedstrijdverloop was gedurende de hele wedstrijd spannend. Net of je naar tennis zat te kijken. Heen en weer, heen en weer.  Met ballen tegen de paal tegen de lat, net naast en alles wat een wedstrijd spannend maakt. De goals kwamen voor rekening van Mathieu, Humaid en Alistair. Mathieu was dolblij voor vriend Alistair dat hij gescoord had en liet dat horen langs de zijlijn. Mooi om mee te maken.

Met een goal verschil moesten we uiteindelijk onze meerdere erkennen in het behendige VEW. Eindstand 4-3. Het kan vriezen, het kan dooien zullen we maar zeggen. Coach zag ook wel waar aan het lag waarom we deze wedstrijd uit handen hadden gegeven maar dat zal onnodig grievend zijn omdat nu te vermelden. Joep van het hek zou zeggen “het is maar een spelletje”.

Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat de tegenstander net een tikkeltje beter was. Nogmaals, het publiek kwam goed aan haar trekken tijdens deze wedstrijd. Het was superspannend met heel veel doelpogingen en heel veel mooie goals van beide kanten. Een echte derby zoals ie bedoelt is.

Coach is supertrots op wat de jongens het afgelopen half jaar bereikt hebben. Vorig seizoen nog vierde klasse en nu derde klasse. We hebben ons uitstekend gehandhaafd, met bijna alle wedstrijden gewonnen en twee verloren. Nu een maandje winterstop en dan weer volle bak er tegenaan. Voor de echte diehards is er wellicht nog zaalvoetbal.

Maarten Georgius Coach RCH 10-1 (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten